Бивши радник тужио Дом здравља Приједор, одлука за 30 дана

Срна
Бивши радник тужио Дом здравља Приједор, одлука за 30 дана

ПРИЈЕДОР - У Основном суду у Приједору данас је одржана главна расправа у суђењу по тужби бившег радника Дома здравља против послодавца због дисциплинског кажњавања у случају неискориштених вакцина против ковида 19, а одлуку би суд требало да донесе у року од 30 дана.

На данашњем рочишту изведени су материјални докази и саслушан је вјештак економске струке Сташко Бајић, с чијим су налазом вјештачења парничне странке изразиле сагласност.

Саслушан је Далибор Лајић као тужилац и Сандра Кусоњић као свједок тужене стране, те изнесене завршне ријечи, а Дом здравља обавијестио је суд да одустаје од саслушања свједока Николе Гвозденовића.

Лајић је у Дому здравља Приједор био је запослен као референт заштите на раду и судским путем тражи поништење дисциплинске казне и исплату новца који му је том казном од плате обустављан, заједно са припадајућим каматама, будући да је био на боловању од 16. фебруара 2021. године па све до одласка у инвалидску пензију, а спорни догађај с вакцинама десио се у априлу 2021. године.

Парницу води судија Бранка Крагуљ, Лајића заступа адвокат Тривун Козомара, а Дом здравља адвокат Зоран Мрђа.

У приједорском Дому здравља 12. априла 2021. године привремено је обустављено вакцинисање становника против ковида 19 будући да је дошло до поремећаја температуре у замрзивачу у којем су чуване 1.342 дозе руске вакцине.

Због неискориштених вакцина у овом суду водио се и кривични поступак по оптужници Окружног јавног тужилаштва Приједор против начелнице Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор Милице Отковић која је теретила за кривична дјела несавјестан рад у служби и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије и суд је ове седмице објавио пресуду којом је Отковићеву ослободио кривице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана