Без подршке ношењу хиџаба у Оружаним снагама БиХ

Срна
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ данас није подржала принципе Приједлога закона о допунама Закона о одбрани БиХ чији је предлагач Дом народа парламента БиХ нити ношење хиџаба у Оружаним снагама.

На сједници није подржана посланичка иницијатива Сабине Ћудић којом се задужује Министарство одбране да, у року од 30 дана од усвајања ове иницијативе, донесе измјене или допуне члана пет Правилника о униформама Оружаних снага БиХ и тако омогући ношење хиџаба, као вјерског обиљежја, припадницама Оружаних снага БиХ.

Заједничка комисија није подржала ни делегатску иницијативу Џемала Смајића којом се од Министарства одбране тражи да, у року од 30 дана, сачини и достави на усвајање Савјету министара Приједлог о измјени Закона о оружаним снагама БиХ, којим би се повећала добна граница трајања професионалне службе војника у Оружаним снагама БиХ са 40 на 45 година јер, како се наводи, било би рационално и економично ове војнике задржати у служби, посебно уважавајући чињеницу да у Оружаним снагама БиХ недостаје знатан број војника.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да су чланови Заједничке комисије примили к знању информацију о стању у области миграција у БиХ за 2023. годину, коју је сачинило Министарство безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана