Бећировића именовали без питања

Жељка Домазет
Бећировића именовали без питања

Сарајево - На дневном реду сједнице Дома народа Парламента БиХ, која је заказана за сриједу, осим давања свечане изјаве делегата Дениса Бећировића, наћи ће се и његов захтјев да буде смијењен са мјеста замјеника шефа Клуба Бошњака, јер је на ту позицију именован а да га за то нико није питао.

Већину у клубу чине делегати СДА, а Бећировић је у одсуству именован за замјеника шефа клуба, чему су се успротивили и он и његова странка СДП.

Предсједник Главног одбора СДП-а Саша Магазиновић рекао је за “Глас Српске” да је ова странка најоштрије осудила нелегитиман и лицемјеран покушај именовања Бећировића.

- Ово је још један некоректан потез СДА, који је изведен без било каквог знања, пристанка и одобрења Бећировића и СДП БиХ. Недопустиво је да се тако игра са људима. То је СДА учинила у тренутку када је Бећировић сахрањивао свога оца, није био на сједници, нити је преузео мандат. Да је СДА ушла у зону безакоња показује и то да су на ту позицију именовали човјека који није ни преузео мандат. Осим тога, нико га о томе ништа није питао - каже Магазиновић.

Тврди да су именовање изрежирали делегати из СДА Бакир Изетбеговић, Асим Сарајлић и Амир Фазлић.

- То је апсолутно непримјерен, неморалан и непристојан чин, којим су жељели да од СДП БиХ направе политички привјесак СДА. СДП и његови представници неће бити ни замјене, нити замјеници представника СДА у органима власти БиХ. Улогу политичке резерве СДА и политичког привјеска препуштамо странкама и политичарима који мјесецима јавно заговарају и исказују огромну жељу да буду политичка икебана актуелне власти. Бећировић је изабран у Дом народа легално и у тај дом улази са већим бројем гласова него што су на општим изборима заједно добила сва три актуелна делегата СДА. Никакав замјеник Бећировић неће бити - поручио је Магазиновић.

Додаје да СДА на овај начин покушава дискредитовати кадрове и високе функционере СДП-а.

- Бећировић ће на сједници захтијевати да се одлука о нелегитимном именовању стави ван снаге. СДА сматра да се може понашати мимо закона и овакво њихово понашање је још један разлог зашто смо рекли да са њима нећемо ни у какву коалицију - закључује Магазиновић.

Бећировић једини делегат из СДП-а

 

На наредној сједници наћи ће се и приједлог одлуке о именовању секретара Дома народа Парламента БиХ.

Како незванично сазнајемо нови секретар биће Гордана Живковић, бивша савјетница за правна питања Мисије ОЕБС-а у БиХ. На тој функцији до сада је био Бојан Нинковић, кадар СДС-а, који је недавно именован за директора Фонда за повратак БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана