Амбасада Русије: Став делегације ЕУ је ултиматум господара свом вазалу - БиХ

СРНА
Амбасада Русије: Став делегације ЕУ је ултиматум господара свом вазалу - БиХ

САРАЈЕВО - Амбасада Руске Федерације у БиХ оцијенила је коментар Делегације ЕУ у БиХ о посјети предсједника Републике Српске Милорада Додика Русији и Бјелорусији као ултиматум господара, односно ЕУ, свом вазалу - БиХ.

"Желимо да питамо наше европске колеге - гдје се изгубило поштовање суверенитета БиХ, које Брисел толико често наглашава?", навели су из руске Амбасааде након што је Делегација ЕУ јуче саопштила да посјета Додика Русији "није у складу с европским путем БиХ".

Из Амбасаде Русије су напоменули да се испоставља да се, када политички званичници из БиХ поступају, полазећи од интереса својих бирача и народа, али у супротности са поставкама такозваног колективног Запада, они аутоматски проглашавају "агентима Кремља" који шире "малигни руски утицај".

"Видимо у таквом приступу нескривено лицемјерје које свједочи о забораву озлоглашених европских вриједности ради геополитичких аспирација свог старијег партнера – САД", истакнуто је у тексту објављеном на друштвеним мрежама.

Из овог дипломатског представништва су указали да је за све већ одавно очигледно да се процес проширења ЕУ одвија, не на основу високих идеала западне цивилизације, него под диктатом Вашингтона, који фанатички тежи уско себичном и у исто вријеме сулудом циљу - да нанесе стратешки пораз Русији.

"ЕУ се претворила у безвољни и покорни инструмент САД, који безобзирно подстиче нацистички режим у Кијеву на штету истинских тежњи народа Европе, који су постали таоци бриселске бирократије", оцијенили су из руске Амбасаде. Делегација ЕУ у БиХ саопштила је јуче да посјета предсједника Република Српска Милорада Додика Русији "није у складу с европским путем БиХ".

У саопштењу је указано на изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља након састанка Савјета за спољне послове у понедјељак, 19. фебруара, на којем су учествовали и министри иностраних послова земаља Балкана, према којој одржавање блиских веза са Русијом није у складу са ЕУ путем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана