Јовичић: Пристрасан однос Тужилаштва и Суда БиХ

Aгенције
Јовичић: Пристрасан однос Тужилаштва и Суда БиХ

Котор-Варош - Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић изразио је незадовољство због пристрасног односа Тужилаштва и Суда БиХ када је ријеч о кривичним дјелима ратних злочина, јер се процесуирају само припадници српског народа.

"Велики број извјештаја, са обимним доказним материјалом, против већег броја лица доставили смо Тужилаштву БиХ, али они још нису угледали свјетлост дана", рекао је Јовичић у Котор-Варошу.

Он је истакао да Тужилаштво БиХ шаље поруку да се пристрасно понаша у овим случајевима, додајући да Министарству унутрашњих послова Српске није достављен чак ни одговор на приговор о обустављању истраге у случају "Добровољачка улица".

"Испоставља се да се процесуирају само припадници једног народа, што изазива одређене фрустрације", рекао је Јовичић.

Он је навео да је полиција Српске била обавијештена о акцији коју је Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ данас проводила на подручју општине Котор-Варош. "Лишено је слободе неколико лица, који су бивши припадници МУП-а Српске", рекао је Јовичић.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су јутрос седам особа са подручја општине Котор-Варош, осумњичених за ратни злочин. Ухапшени су командири Полицијске станице Котор-Варош у ратном периоду Саво Тепић и Драгутин Бојић, полицајци Душко Вујичић, Рајко Шкорић, Душко Максимовић и Раденко Кеверовић, те припадник Војске Републике Српске Илија Курушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана