Валерија (9) убијена у шуми: Тијело нађено недалеко од њене куће

ГС
Валерија (9) убијена у шуми: Тијело нађено недалеко од њене куће

БЕРЛИН - Њемачка полиција потврдила је данас на конференцији за медије да је мала Валерија (9) убијена и да тијело које је пронађено у шуми у Дебелну припада несталој дјевојчици.

"Валерија је жртва злочина. Смрт истражујемо као убиство", рекао је шеф полиције Карстен Кемф.

Како је саопштила полиција, мртво дјете откривено је у уторак, далеко од шумских стаза, дубоко у тешко приступачном шипражју.

Према ријечима истражитеља, мјесто гдје је пронађена било је и мјесто злочина. Валерија је убијена у шуми, само четири километра од своје куćе. Још увијек није јасно тачно вријеме смрти, преноси Билд.

Тијело мале Валерије прегледано је у Институту за судску медицину у Лајпцигу.

"Након истраге и обдукције, нема доказа да је дјевојчица била жртва сексуалног злочина", рекла је виши јавни тужилац Ингрид Бургхарт.

Протеклих дана службеници су испитали око 400 грађана и провејрили све сексуалне преступнике који су у опасности да понове злочине.

"Увијек смо се надали да ćемо наćи Валерију живу", рекла је шефица полиције Менди Куршнер.

Иако још нема осумњичених и нико није ухапшен, "истраге полиције су тренутно концентрисане на најближи друштвени круг породице", рекао је виши јавни тужилац.

На конференцији за новинаре, шеф полиције је признао и да се једна жена веć у сриједу јавила полицији јер је чула вриске, два дана након што је дијете нестало и само два километра од мјеста гдје је откривено Валеријино тијело.

Зашто је онда полицији требало недјељу дана да пронађу тијело?

"Нисмо били у могуćности да сузимо подручје на основу изјаве. Требао нам је ваљан траг да га сузимо", рекла је шефица полиције Менди Куршнер.

Да подсјетимо, мала Валерија је нестала 3. јуна када је кренула у школу. Али тамо никад није дошла.

Дјевојчица, која је дошла из Украјине, са мајком је живејла у Њемачкој од 2022. године. Њени родитељи су разведени, а Валеријин отац служи као војник на украјинском фронту, преноси Телеграф.рс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана