Терориста слушао албанску музику прије напада у Бечу

Срна
Терориста слушао албанску музику прије напада у Бечу

БЕЧ - Аустријска полиција добила је видео снимак који би могао да расвијетли велику непознаницу у терористичком нападу 2. новембра.

То је питање како је терориста Кујтим Фејзулај дошао наоружан у центар Беча.

На снимку се види како један мушкарац, на сувозачком мјесту, у колима типа BMW сједи са аутоматском пушком међу ногама, исти тип оружја који је коришћен у нападу у којем је убијено четири лица и повријеђено више од 20 особа.

Овај снимак од 10 секунди, како је сада испливало у јавност, полиција добила још у ноћи напада, наводи недељник “Профил”.

У позадини се чује албанска реп пјесма “Ак47” од пјевача Нуш.

Полиција је утврдила да је оружје које се види на снимку аутоматска пушка “застава М70”, иста коју је Фејзулај користио у терористичкој акцији.

Видео снимак је постављен на двије Ватсап групе, а један од чланова тих група је у недјељи прије атентата био у контакту са нападачем.

Такође, тај 21-огодишњак је власник једног црног BMW -а 321и, због чега је осумњичен да је возио терористу, а тако и саучествовао у нападу.

Поред тога у јавност су доспјеле нове информације о 20-огодишњем Фејзулају, који је, након превременог пуштања из притвора, био најмање једном на саслушању у Служби за заштиту уставности и борбу против тероризма.

Био је саслушаван у вези с лицима са исламистичке сцене.

Бечка полиција је потврдила да је у јануару ове године спровела “анализу опасности”, а у фебруару је Фејзулају одузет аустријски пасош.

Магистрат 20 је саопштио да је Фејзулај покушао да извади личну карту, али је службеник видио да је осуђиван због тероризма, те му је одбио захтјев и затражио његово одузимање.

Фејзулај је имао држављанство Аустрије и Сјеверне Македоније, одакле су пореклом његови родитељи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана