Медвјед "бануо" на сахрану, oжалошћени се разбјежали

ГС
Медвјед "бануо" на сахрану, oжалошћени се разбјежали

У Румунији је протеклих недјеља забиљежено је више сусрета људи са медвједом, а прије неколико дана у Сегешвару је умало дошло до трагедије када је медвјед "упао" на једну сахрану.

-Гледај, медвјед! Иде ка нама! Иде ка нама! - успаничено су говорили људи који су дошли да испрате покојника.

На сахрану је дошло око 70 људи и сви су у паници почели да бјеже. Срећом, вриска и јурњава су уплашили животињу која се повукла у шуму, али је и даље наставила да мјерка плијен.

-Мислим да би, да нас је било мање, сигурно напао. Овако се уплашио. Потрчао је натраг уз брдо, па је застао, опет кренуо да јури ка нама, па се опет повукао - испричао је човјек који је био на сахрани.

Све се одиграло у једном селу на око 40 километара од Сегешвара. Гробље се налази уз једну шуму из које је медвјед долутао.

-Медвјед је био веома раздражљив, на крају је стао и гледао нас више од минут. На крају се окренуо и вратио се у шуму. Све смо јавили властима, тражили смо од мјесне заједнице да добије дозволу од министарства да усмрти животињу ако постане агресивна - рекли су мјештани.

Румунски медији подсјећају да је медвјед недавно направио покољ у селу код Регине. Успио је да поруши дио штале и да домаћину убије 30 оваца, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана