Лавров допутовао у Скопље, морао да прелети 4.000 километара

Танјуг
Лавров допутовао у Скопље, морао да прелети 4.000 километара

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров допутовао је данас у престоницу Сjеверне Македоније Скопље како би присуствовао министарском састанку ОЕБС, пренијели су руски медији.

Авион којим је Лавров допутовао у Скопље прелетио је  Турску и Грчку те око 4.000 километара, иако је првобитно било планирано да се до Скопља лети преко Бугарске, а лет је због тога трајао више од пет сати, преноси ТАСС.

Руска новинска агенција наводи да је бугарска страна одбила да отвори свој ваздушни простор за Лавровов авион ако се у њему налази портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Дозвола се даје руском министру спољних послова Сергеју Лаврову и делегацији која га прати за учешће на састанку у Скопљу. Ова дозвола се не односи на директорку Одјељења за информисање и штампу руског министарства спољних послова Марију Захарову која се налази на листи санкција ЕУ", наводи се у саопштењу бугарског министарства спољних послова.

Експерти, међутим, сматрају да овај потез није повезан са санкцијама, јер је и Лавров на црној листи ЕУ.

"Вјероватно се званична Софија плаши Захарове чак и када само лети изнад Бугарске", изјавио је неименовани дипломатски извор дописнику ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана