ИДФ о нападу на Палестинце у Гази: Пуцано на оне који су пљачкали товаре помоћи

Танјуг
ИДФ о нападу на Палестинце у Гази: Пуцано на оне који су пљачкали товаре помоћи

ГАЗА- Израелска војска данас је саопштила да је током процеса испоруке хуманитарне помоћи у сјеверни дио Појаса Газе, око камиона избило "насилно окупљање", и том приликом су Палестинци опљачкали утоварену робу, а на њих је потом отворена ватра.

-Током инцидента, десетине становника Газе су повријеђене усљед гурања и гажења -  наводи ИДФ, додајући да се инцидент истражује.

Војни извор каже да је након инцидента дио масе почео да се креће према израелским снагама у тој области, које су имале задатак да координишу улазак камиона помоћи у сјеверну Газу, на начин који је "угрозио" израелске трупе, преноси Тајмс оф Израел.

Раније данас, Канцеларија за медије палестинских власти у Гази под контролом Хамаса саопштила је да је у израелским војним ударима убијено најмање 70 Палестинаца и рањено још 250, док су окупљени чекали на камионе помоћи у граду Гази.

Болница Камал Адван у Гази примила је тијела 10 мртвих и десетине рањених Палестинаца из западног града Газе, рекао је за Ројтерс шеф болнице Хусам Абу Сафија.

-Не знамо колико их има у другим болницама -  додао је он.

Претходно је Министарство здравља Појаса Газе саопштило да је од почетка израелске војне офанзиве, након напада Хамаса 7. октобра прошле године, најмање 30.035 Палестинаца убијено, а 70.457 рањено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана