Епилог несреће на Дунаву: Двоје мртвих, ухапшен капетан

Срна
Foto: Танјуг

БУДИМПЕШТА - Мађарска полиција ухапсила је капетана швајцарског крузера који се у суботу, 18. маја касно увече сударио са малим моторним чамцем на Дунаву, што је резултирало смрћу двије особе, док се петоро још води као нестало.

Несрећа је пријављена у суботу увече. 18. маја, након што је мушкарац стар 35 година пронађен са тешком повредом главе у близини главног пута поред ријеке, недалеко од мјеста Вероче, 55 километара сјеверно од пријестонице Будимпеште.

Тијело мушкарца пронађено је низводно јужно од мјеста Вероче, док је тијело једне жене пронађено недалеко од моста у сјеверном предграђу Будимпеште. На истом мјесту полиција је пронашла оштећени моторни чамац.

Из мађарске полиције је саопштено да је капетан крузера држављанин Чешке и да је приведен и саслушан. Он се терети за више кривичних дјела, укључујући и то што није зауставио брод и пружио помоћ након несреће.

“На основу сазнања полиције, капетан није упозорио посаду након несреће, није слиједио спасилачки протокол и није предузео било какве мјере да спаси људске животе”, наводи се у саопштењу полиције.

Полиција је до сада испитала 25 људи у својству свједока, укључујући посаду крузера и туристе на броду.

Потрага је настављена данас за пет несталих људи, који су били у моторном чамцу, укључујући осамнаестогодишњу жену и тридесетдеветогодишњег годишњег мушкарца.

Екипа Ројтерса видјела је јуче крузер “Хајделберг” усидрен у граду Комаром на Дунаву, узводно од мјеста судара, са великим огреботинама на прамцу.

Група кинеских туриста искрцала се јуче послије подне. Један од њих је рекао Ројтерсу да у то време није знао за било какву несрећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана