Путин: CIA је створила интернет

Aгенције
Путин: CIA је створила интернет

Предсjедник Русије Владимир Путин изјавио је данас да је интернет, као специјални пројекат, измислила CIA и да се и даље тако развија, преноси Итар-Тас.

 

Иступајући на медијској конференцији у Санкт Петербургу, Путин је казао да је због тога неопходно и важно да се сервери великих националних интернет ресурса држе на територији Русије, што ће "заштитити информације".

"То је неопходно учинити, али захтjева вријеме и капиталне инвестиције", рекао је Путин, додајући да сада основни ток информација иде кроз сервере у САД, гдје се све контролише.

"Све то (интернет) се појавило као специјални пројекат CIA, тако се и развија", казао је Путин.

Путин је, говорећи о закону који је усвојио руски парламент, а који је блогере довео у исте оквире као и медије, казао да "има основа".

"Не желим да дајем оцијене да се не бих ангажовао ни на чијој страни. Али, ако конкретни човјек има утицај на хиљаде људи, његов блог се мало чиме разликује од медија", казао је Путин.

Тај закон обавезује блогере, између осталог, да се потписују испод текстова и остављају своју е-маил адресу, да провјеревају информације, не позивају на ескремистичка дејства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана