Папа Фрањо дао понуду мафијашима

Агенције
Папа Фрањо дао понуду мафијашима

Рим - Папа је италијанским мафијашима јуче дао понуду која се не одбија - или ће се покајати и одбацити свој "крвави новац и крваву моћ" или ће да иду у пакао.

Папа Фрањо је данас одржао своју најжешћу проповед против организованог криминала - пред родбином невиних жртава мафије. Током папине молитве за њих у једној римског цркви, изговорена су имена 842 жртве.

Пошто је изразио солидарност са породицама жртвама мафијашког насиља, папа Фрањо је рекао да не може да заврши службу а да се не обрати и онима који нису присутни а "протагонисти" су мафијашког насиља.

Обраћајући се одсутним члановима мафије, Фрањо је био беспоштедан, пише Асошиејтед прес.

"Овај живот који живите сада неће вам дати никаква задовољства. Неће вам дати радости ни среће", рекао је папа. "Крвави новац, крвава моћ, не можете то да однесете са собом у слиједећи живот. Покајте се! Још има времена да не завршите у паклу, који вас чека ако наставите овом стазом".

Папа Фрањо је често говорио о злу корупције и написао је кратки приручник о корупцији и греху 2005. године, док је још био архиепископ Буенос Ајреса. Јучерашња служба је, међутим, било прво велико обраћање жртвама италијанског организованог криминала.

Породице жртава мафије окупљају се сваког 21. марта - првог дана прољећа - надомак Рима, на скупу који организује један свештеник, иначе тврдокорни борац против мафије.

Мафија је ове седмице убила двогодишњег Доменика Петруцелија заједно са мајком и њеним пратиоцем у јужном Таранту. Нападачи су, наиме, отворили ватра на њихова кола.

Доменикова два старија брата сиедила су на задњем сједишту и извукла су се неозлијеђена.

Папа Фрањо је овај злочин поменуо у свом обраћању мафијашима, које је завршио речима: "Имали сте очеве, имали сте мајке. Мислите на њих. Плачите мало. И преобратите се".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана