Милошевић се »обратио« Русима: Запад је побеснели пас, сетите се судбине Југославије!

Агенције
Милошевић се »обратио« Русима: Запад је побеснели пас, сетите се судбине Југославије!

Москва - У фоајеу руског државног кина у Москви „Илузион“ данас се појавио плакат са сликом бившег предсједника Србије Слободана Милошевића и његовим цитатима против Запада, али је убрзо скинут, пренијела је руска телевизија Дожд.

Интернет портал Киноте, посвећен новостима у кинематографији, пренео је да је тај биоскоп истицањем Милошевићеве фотографије и његових цитата, у низу фотографија познатих режисера, „позвао на рат са Европом“ и „распламсавање међунационалне мржње“, преноси „Дожд“.

Поред Милошевићеве фотографије стајао је текст, који се наводи као његов: „Руси! Сада се обраћам свим Русима, становницима Украјине и Белорусије јер вас на Балкану сматрају такође Русима. Погледајте нас и запамтите - са вама чине исто када сте одвојени и показујете слабост. Запад - побеснели пас на ланцу - хвата вас за грло.“

„Браћо, сетите се судбине Југославије. Не дозволите да и са вама тако поступе. Шта ће вам Европа, Руси“, наводи се у том тексту и додаје: „Ми смо нова тржишта за скупо ђубре и америчку демократију.“

Олег Бочков из Државног филмског фонда Русије, коме припада кино, рекао је да нема информацију о истакнутом плакату и да одлуку о качењу са њим нико није усаглашавао.

У самом биоскопу су одбили да коментаришу, наводећи да је плакат већ скинут.

Директор „Илузиона“ Нина Бородачова изјавила је да су плакат штампали и окачили запослени у кину.

„То је наш став“, додала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана