Иранац осуђен на смрт пошао је удахнути посљедњи пут, а онда се догодило чудо ФОТО

Klix.ba
Иранац осуђен на смрт пошао је удахнути посљедњи пут, а онда се догодило чудо ФОТО

Иранцу Балалу Абдулаху је већ била омча стављена око врата, имао је још времена да посљедњи пут удахне, а онда се догодило нешто посве неочекивано.. Пришла му је мајка жртве, ошамарила га и опростила му. Скинут је с вјешала.

Прије седам година Балал је у уличној тучи у граду Роyан, у регији Мазандаран, насмрт избо 18-годишњег Абдолаха Хосеинзадеха. Осуђен је на смрт вјешањем, а породица жртве, према тамошњем закону, требала је гурнути столицу на којој је стајао. Но, оно што се десило запањило је све који су посматрали егзекуцију, преноси klix.ba

Балалу је била постављена омча око врата, а на очима је имао повез. У тренуцима када се спремао посљедњи пут удахнути зрак, осјетио је да се људи око њега комешају. Осјетио је ударац на лицу, буку и људе око себе.

Наиме, мајка жртве је пришла Балалу, снажно га ошамарила изговоривши да му опрашта, а отац убијеног тинејџера је пришао и скинуо омчу с врата младића, поштедивши му живот.

Балалова мајка одмах је пришла уплаканој мајци која је изгубила сина и загрлила је. Двије жене дуго су остајале загрљене плачући, једна јер је изгубила сина, а друга јер је њеном сину поштеђен живот.

Поступак Абдолахове мајке био је посве неочекиван и зачуђујући, посебно због тога што је она изгубила још једног сина, 11-годишњег Амирхосеина који је страдао у саобраћајној несрећи.

"Мој син Абдоллах је шетао пијацом с пријатељима када га је Балал гурнуо. Абдолаха је то увриједило па га је ударио, а овај је из чарапе извукао нож и избо га", казао је отац младића који је убијен, додавши да је ипак одлучио опростити Балалу јер сматра да није намјерно убио његовог сина, односно да је био млад, неискусан, наиван и није знао користити нож, објавио је Гуардиан.

"Прије три дана моја супруга је уснила старијег сина који јој је рекао како су он и његов брат на много бољем мјесту и замолио је да се не свети", додао је отац жртве.

Но, иако су Абдолахови родитељи опростили убици и спасили му живот, њега чека затворска казна, јер породице жртава могу спасити починитеља од смртне, али не и затворске казне.

Иначе, стопа погубљења је изнимно висока у Ирану, због чега се стално оглашавају активисти за људска права.

Наиме, само у овој години погубљено је близу 200 људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана