Држављанин БиХ брутално убијен у Сент Луису

Агенције
Држављанин БиХ брутално убијен у Сент Луису

Сент Луис, Сарајево - Држављанин БиХ, Земир Бегић (32), убијен је у Сент Луису, у САД, због чега су ухапшене двије малољетне особе, старости 15 и 16 година, а Бегићеви сународници су због тог догадаја протестовали у том граду.

Бегић је убијен брутално, ударцима чекића.Налазио се у свом возилу када му је пришло неколико малољетних особа и почело да удара у његов аутомобил, а онда су напали и њега.

Он је пронађен без свијести и са повредама главе, стомака и лица, у недјељу, сат и по послије поноћи у једној улици у Сент Луису. Бегић је хитно превезен у болницу гдје је преминуо.

Тинејџери су након напада побјегли, али их је полиција недуго затим пронашла и притворила, а, како је објавио St. Luis Bosnian, трагају за још двије особе.

Послије овог убиства, како је пренио сарајевски "Дневни аваз", најмање 50 особа поријеклом из БиХ окупило се на улицама Сент Луиса блокиравши једну саобраћајницу како би изразили огорчење и тражили заштиту за своју заједницу.

Суад Нурањковић (49), који је био са Бегићем прије напада, испричао је да су се враћали из бара, када је група од најмање пет тинејџера почела да лупа по ауту, он је изашао и сакрио се на паркингу преко пута, из страха да неко од нападача нема пиштољ.

Један од учесника протеста, Селдин Џановић (24), рекао је да је и њему пришла група тинејџера са чекићима, сат времена послије напада на Бегића, и да је успио да се одбрани, задобивши посјекотине на рукама и врату.

Челник полиције у том граду Сам Дотсон окупљеним грађанима рекао је, међутим, да полиција нема никакве доказе да је Бегић био мета напада зато што је Босанац.

Бегић се са породицом преселио у САД 1996. године, док је у Сент Луис дошао прије неколико месеци, пошто се оженио земљакињом која живи у том граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана