Трећи дан потраге за Данком (2): Провјера базних станица и телефона родитеља

ГС
Трећи дан потраге за Данком (2): Провјера базних станица и телефона родитеља

БОР - Потрага за несталом двогодишњом дјевојчицом Данком Илић из Бањског Поља, код Бора, наставља се трећи дан, а полиција ће провјерити базне станице и извршити вјештачење мобилних телефона родитеља, како би се потврдило с ким су били у контакту у периоду када је дјевојчица нестала.

Наставак потраге биће обављен оперативним путем, након што је утврђено да се дјевојчица не налази у оквиру од 10 квадратних километара од мјеста нестанка, јавља репортер Танјуга.

Полиција ће испитати и људе који су се налазили у близини непосредно прије или након нестанка дјевојчице, како би се утврдили детаљи који су потенцијално пропуштени током текуће истраге.

Такође је напоменуто да се у току ноћи појавила информација да је Данка Илић пронађена, што се испоставило као нетачно.

Сви који су били у непосредној близини Данке Илић су под сумњом што, како наводи Танјугов репортер, не значи да их сматрају кривим.

У потрази за Данком Илић, чији је нестанак пријављен у уторак, учествовало је више од 500 припадника Министарства унутрашњих послова - Жандармерија, полиција опште надлежности, Управа криминалистичке полиције, Управа за технику, Хеликоптерска јединица, Сектор за ванредне ситуације, Управа саобраћајне полиције, Полицијска управа у Бору, као и Горска служба спасавања и чланови добровољног ватрогасног друштва.

У Бањском Пољу и даље има полиције која обезбјеђује прилаз кући дјевојчице, а ту су и мјештани који немају намјере да одустану од трагања за малом Данком, пише Курир.

Комшиница породице Илић, Живанка Трајковић, истакла је да је о нестанку мале дјевојчице сазнала од полиције. Како је рекла, Данкиног оца Милоша, као и његове родитеље, познаје од малена.

- Мајку не познајем, али Данкиног оца знам од малена, једно дивно и фино дете, као и његови родитељи. Ништа сумњиво за њих и о њима нисмо чули, ово што их је снашло није добро и не знам зашто је то тако – каже она.

У потрагу су се укључили форензичари и припадници београдске Криминалистичке полиције. Полиција је током јучерашњег дана претрежила, не само шумски терен у околини Бањског поља, већ и шупе и куће у којима је девојчица могла да се сакрије.

Данка је тренутку нестанка имала љубичасте панталоне и маслинасто зелену јакну.

Систем "Пронађи ме" је у понедељак активиран први пут у Србији, а како је наведено на сајту pronadjime.mup.gov.rs, девојчица има смеђу косу, браон очи, а висока је око 85 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана