Српска Листа: Наставља се прогон свега српског са простора КиМ

Танјуг
Foto: Косово Онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа саопштила је поводом данашњег упада тзв. косовске полиције у експозитуре Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Зубином потоку и Лепосавићу, да се наставља прогон свега српског са простора Косова и Метохије, а у складу са наредбом и планом премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

''Насилни упад у просторије Поштанске штедионице и малтретирање запослених, од стране до зуба наоружаних параполицијских Куртијевих фаланги је одговор на позиве Срба, Београда и међународне заједнице за мир, а уједно и почетак предизборне кампање Куртијевог Самоопредељења за ванредне парламентарне изборе'', наводи се у саопштењу Српске листе. 

Током спровођења ове нелегалне антисрпске насилне акције, како додају из СЛ, ''Куртијеве фаланге'' биле су распоређене на улицама свих општина на сјеверу и у непосредној близини школа и вртића у којима се одвијала настава. 

''Свега дан након посете високе званичнице САД (Елизабет Ален) и позива да се сва питања решавају дијалогом а Приштина коначно успостави ЗСО, Курти као прави тиранин и аутократа дугим цевима и насиљем упада у чисто српске средине и малтретира Србе, незадовољан чињеницом да поред што је укинуо динаре, право на лечење, изборе, културне и спортске догађаје те и дан данас држи десетине часних Срба у казаматима, није успео да уплаши Србе и протера их са вековних огњишта'', наводи се у саопштењу Српске Листе. 

Забрињава и чињеница, како истичу, да су припадници Еулекса и КФОР-а били нијеми посматрачи данашње нелегалне и насилне акције на сјеверу Косова и Метохије. 

''Позивамо међународне представнике посебно оне који се залажу за мир на овим просторима да најхитније зауставе диктатора Куртија и заштите мир и српски народ на Косову и Метохији'', додаје се у саопштењу.

Припадници тзв. косовске полиције са пушкама и панцирима упали су данас у експозитуре Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Зубином потоку и Лепосавићу, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга новачна средства, јавио је раније дописник Тањуга са КиМ.

У међувремену, из тзв. косовске полиције је саопштено да су њени припадници ''затворили шест јединица Поштанске штедионице у четири општине на северу КиМ'', на основу, како су навели, извјештаја ''институција за финансијски мониторинг''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана