Осуђен инструктор пуцања убице из "Рибникара"

Курир
Осуђен инструктор пуцања убице из "Рибникара"

​БЕОГРАД - Након што је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна 2024. године у својој одбрани добровољно опозвао лажан исказ, Више јавно тужилаштво у Београду закључило је споразум о признању кривичног дјела са окривљеним Ратком Ивановићем, предсједником и одговорним лицем спортског клуба "Партизан працтицал Схоотинг" према којем је он признао да је лажно свједочио приликом испитивања у тужилаштву 14. јула 2023. године у истрази која се пред овим тужилаштвом водила против окривљеног Владимира Кецмановића због кривичног дјела Тешка дјела против опште сигурности.

Окривљени је признао да је извршио кривично дјело Давање лажног исказа, те ће на основу овог споразума бити осуђен на казну од пет мјесеци затвора коју ће издржати у просторијама у којима станује (кућни затвор).

Такође, према споразуму окривљени ће платити трошкове кривичног поступка у износу који одреди суд. 

Јавни тужиоци, окривљени и његови браниоци одрекли су се права на жалбу против судске одлуке која ће бити донијета на основу овог споразума. 

Споразум ће бити предат Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању. 

Према оцјени Вишег јавног тужилаштва у Београду окривљени Ивановић је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна 2024. године дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима, наводи "Курир".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана