Огласила се и мајка мале Данке

ГС
Огласила се и мајка мале Данке

Потрага за дјевојчицом Данком Илић која је прије осам данас нестала у Бањском пољу, недалеко од Бора, траје, нажалост, и даље.

вана Илић, мајка нестале дјевојчице, први пут од момента Данкиног нестанка, огласила се за Курир, и у потресној исповијести отворила душу како проживљава дане без загрљаја своје кћерке.

"Не знам како издржавамо све ово, мучно ми је да причам о томе, мучно ми је да мислим о томе, само Бога молим да нам се она врати. Кад све то прође, рекла сам да ћу се огласити јавно на све увреде и објаве, јер стварно нема смисла ово што поједини раде. Ја тренутно нити желим, нити имам снаге да сада разговарам на ту тему, само нам је једна ствар битна, а то је наша Данка“, рекла је Ивана за Курир уморним гласом.

Данкина мајка каже да она о другој опцији осим њеног жељно ишчекиваног доласка и не размишља.

"Тешко ово може било ко да разумије, само желимо да се појави и што прије ово заврши, о другим опцијама не желим ни да мислим, нити имам снаге“, каже мајка нестале дјевојчице.

Ивана је на крају замолила све за разумијевање у овим тешким тренуцима и нагласила да ће у сваком случају на крају стати на пут, како каже, небулозама и увредама, које се с времена на вријеме пласирају јавности.

Наиме, Данки се сваки траг губи када је са мајком и братом напустила зграду у којој годинама станује породица Илић и упутила се ка запуштеној појати у Бањском пољу, која је, иначе, у власништву Иванине породице, односно њиховог најстаријег члана, Јоксе Драгомировића.

Кобног 26. марта око 13.45 часова Данка се изгубила из видокруга њене мајке, након чега су се алармирали и мјештани Бањског Поља и заједничким снагама кренули у потрагу, надајући се да ће је тако што прије наћи. Међутим, мистериозни нестанак још увијек није добио епилог.

Полицијске снаге данима чешљају сваки педаљ на подручју овог села у борској општини, док истрага тече и ка другим смјеровима испитујући сваки детаљ који би могао помоћи при рјешавању случаја који читаву нацију даноноћно држи буднима стрепећи због онога шта би могло да се крије иза мистериозног нестанка двогодишњег дјетета.

Након даноноћне потраге на подручју Бањског поља, појавио се нови траг који је указао да потрага за двогодишњом дјевојчицом треба да тече и у другом правцу, ван граница Србије, с обзиром на то да се појавио снимак дјетета које невјероватно подсјећа на Данку у присуству двије жене, и то у аустријском главном граду, када је исти забиљежио држављанин Србије који живи у Бечу. И истрага, као и потрага за Данком, тече пуном паром с надом да ће се дијете што прије вратити родитељима, који су такође, поред Иваниног брата, више пута саслушавани у Полицијској управи Бор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана