Необична заплијена у Србији: Памперс пелене пуне злата

Агенције
Foto: Управа царина Републике Србије

БЕОГРАД- Цариници Србије су на прелазу Прешево спријечили покушај двоје путника да у "памперс" пеленама преко границе прокријумчаре златни накит, чија је вриједност процијењена на више од 2,2 милиона динара /око 19.000 евра/.

Прекршај је откривен када је издвојен аутомобил "пасат" швајцарских регистарских ознака, којим је из правца Сјеверне Македоније ка Швајцарској путовао млађи брачни пар.

Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је приликом контроле аутомобила испред сувозачевог сједишта пронашао торбу, у којој се, између осталог, налазило и једно неотворено паковање "памперс" пелена, саопштено је из Управе царина Србије.

Неуобичајена тежина паковања изазвала је сумњу да је у њему нешто сакривено, што се убрзо испоставило као тачно, јер је у неколико пелена пронађено готово пола килограма златних огрлица и наруквица са дукатима "Франц Јозеф", као и ланчића и прстења.

Пошто вриједност откривеног накита премашује трећину вриједности возила, судском одлуком је, осим злата, трајно одузето и возило, процијењено на више од милион динара /8.500 евра/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана