Фудбалери ТСЦ-а су хероји! Ризиковали животе да спријече катастрофу послије ланчаног судара код Суботице

ГС
Фудбалери ТСЦ-а су хероји! Ризиковали животе да спријече катастрофу послије ланчаног судара код Суботице

Страшан ланчани судар, који се догодио у уторак 28. марта код Суботице, у којем је учествовало 14 возила, а повређено 11 особа, могао је да буде још страшнији, да се у све нису умијешали и фудбалери ТСЦ-а, који су показали велику храброст и велико срце.

До несреће је дошло усљед јаког вјетра, који је направио праву пјешчану олују, јер је носио прашину и земљу са околних њихва, па је видљивост била минимална. Пуком срећом није било теже повређених, а захвалност за то иде и на рачун петорице фудбалера ТСЦ-а, који су се затекли на лицу места и зауставили су саобраћај, како не би било још повређених.

- Враћали смо се са тренинга када се у близини Суботице од јачине ветра подигао облак прашине од земље са њива поред пута, који је толико био густ да иако смо смањили брзину замало и ми нисмо учествовали у судару. Кроз тај облак прашине пробали смо да се пробијемо на другу страну пута кад је камион налетео на један од аутомобила који се налазио на средини пута.

- Тада смо да би се склонили с пута сишли у канал поред и пробили се на другу страну на део где је видљивост била добра одакле смо примјетили да се други аутомобили приближавају и да нису свјесни да је испред њих судар. Истрчали смо из аута и почели да их заустављамо, након чега смо позвали хитну помоћ, ватрогасце и полицију. Вратили смо се до мјеста несреће и испитивали људе да ли су добро и да ускоро стиже хитна - рекао је за Моззарт Спорт капитен ТСЦ-а Горан Антонић.

Ситуацију је описао и Ифет Ђаковац који је свим повређенима пожелео брз опоравак.

- Када смо се враћали са тренинга наишли смо на пешчану олују па смо успорили и стали поред пута. Видели смо ланчани судар и чим смо изашли из те олује на чистину изашли смо из аута да зауставимо возила која су долазила, јер се ништа није видело и возачи нису могли ни да претпоставе шта се налази испред њих. Нас је било петорица: Антонић, Ћалушић, Филиповић, Мирчевски и ја. Надам се да смо бар мало ублажили катастрофу која се десила. Желим брз опоравак свима који су повређени - навео је офанзивни везиста Ђаковац

 

Da se pronadju ovi momci i nagrade!!! Svojom reakcijom su spasili život danas nekom!!!
pic.twitter.com/sk5p0DoKdO

— Frojd od Šumadije (@DrDevla) March 28, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана