Дјечак продаје крофне да спаси живот болесној мами (ФОТО)

ГС
Дјечак продаје крофне да спаси живот болесној мами (ФОТО)

БЕОГРАД- Син Бранке Дејановић (44), којој је прије двије године дијагностикована промјена у омотачу ишијадикуса, након биопсије и присуство малигног саркома меких ткива, и која се и даље бори са тешком болешћу, прикупља новац за њено лијечење.

Син Бранке Дејановић (44), којој је прије двије године дијагностикована промјена у омотачу ишијадикуса, након биопсије и присуство малигног саркома меких ткива, и која се и даље бори са тешком болешћу, прикупља новац за њено лијечење.

На друштвеним мрежама појавила се фотографија малишана који на улици продаје крофне и пецива како би прикупио средства.

“Дечко се бори за мајку да преживи од рака. Кад то видим душа ме заболи. Ко може нека пошаље 1661 на 3030”, написали су Београђани.

Бранка Дејановић је недавно гостовала и на Курир телевизији гдjе је причала о својој болести. Иако је оперисана, тумор није у потпуности уклоњен, па се наставило са хемиотерапијом и зрачењем X ножем.

Крајем прошле године уочене су промјене на плућима и карлици, а након резултата биопсије, планира се лијечење у иностранству имунотерапијама у виду пептидне вакцине. Бранка се храбро борила са болешћу ове двије године и наставља да се бори, али јој је потребна и помоћ, преноси Курир.

“Дуго пре него што ми је постављена дијагноза, три и по године раније имала сам типичне проблеме са ишијасом. Имала сам болове у нози и тако се то завршавало. Одете код лекара и добијете нешто да вам болови прођу. Уз то идете мало у шетње и на вежбе. Периоди између тих ситуација су бивали све краћи, а поклопили су се са периодом пандемије короне када су болнице биле у ковид системима. Нисте имали могућност да одете негде осим ако није хитан случај”, казала је Бранка и додала:

“У неком тренутку када сам кренула мало озбиљније да то лечим вежбама, физијатар који је са мном радио је предложио да снимим и доњи део магнетом, јер смо до тад снимали само лумбални део кичме. Када сам урадила тај снимак уочена је та промена у омотачу ишијадикуса. Та промена се назива шваном и по правилу је бенигна”.

Међутим, у њеном случају откривен је малигни сарком меких ткива:

“Нико не може то да зна унапред. Ако је 99.9 одсто случаја бенигно нормално је да се има таква претпоставка. Нисам то толико трагично схватала. Заиста сам наилазила на неке речи утехе и наде, базиране на знању лекара шта може да се уради. У почетку су прогнозе биле заиста оптимистичне. Међутим тај неки подтип или мутација није одреаговала на хемотерапију”.

Када је у питању њен квалитиет живота каже да је он нарушен искључиво боловима.

“На квалитет живота је утицало само боловима. Када постоји та упала болови су били страшни, мада су они кренули да се умањују већ након операције јер је притисак тумора на нерв попустио. Сада је уназад два три месеца поново почело, али још увек то није континуирано као пре операције. Надам се да ћемо успети да адекватно одреагујемо, јер то је једино што ми је преостало”.

Помоћ у Србији за Бранку Дејановић

слањем поруке 1661 на број 3030, или уплатом на жиро рачуне

Динарски рачун: 160-6000001908591-89

Девизни рачун: 160-6000001909735-52
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана