Дачић: Повици "Убиј Србина" ствар опште мржње према Србима у Хрватској и Албанији

Танјуг
Дачић: Повици "Убиј Србина" ствар опште мржње према Србима у Хрватској и Албанији

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас да је скандирање "Убиј Србина" које је могло да се чује током утакмице Хрватска - Албанија на Евроспком првенству у фудбалу у Њемачкој "ствар опште мржње према Србима која постоји у тим земљама".

Он је додао да је током утакмице било скандирања и против предсједника Србије Александра Вучића. 

"Какве сад има везе он са тим? Играју Хрватска и Албанија. Скандирају 'убиј Србина' и о Вучићу. Према томе, ви видите да их уједињује мржња према Србији, мржња према Србима и мржња према Вучићу", рекао је Дачић.

Истакао је да би УЕФА требало да казни такво понашање.

"То би требало УЕФА да кажњава. Ја не могу да замислим да би неко од наших то тако нешто могао да скандира у односу на неки други народ", рекао је министар.

Дачић је навео да је на Европском првенству у Њемачкој присутно око 20 српских полицајаца који су у сталном контакту са њемачком полицијом, Фудбалским савезом Србије и репрезентацијом и нагласио да за сада нема већих проблема када је ријеч о безбједности.

"Редовно смо у контакту са њима. Они имају обавезу да сваког дана информишу наш штаб, а у контакту смо и са немачком полицијом. Неколико наших људи је било задржано после инцидената, јер они имају обичај да задрже неколико сати, док не прође утакмица", рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана