Брутално убио двогодишњу пасторку: Тужилаштво тражи доживотни затвор

Танјуг
Брутално убио двогодишњу пасторку: Тужилаштво тражи доживотни затвор

ЗАЈЕЧАР - Више јавно тужилаштво у Зајечару предложило је суду да Милоша Николића из села Доњи Дејан осуди на казну доживотног затвора због оптужбе да је 21. фебруара у Зајечару на смрт претукао П. В. двогодишњу кћерку своје ванбрачне супруге.

У завршним ријечима поступајући тужилац је суду предложио да Николића за кривично дјело тешко убиство осуди на максималну казну, односно на казну доживотног затвора.

Са друге стране Николићев бранилац Милинко Јовановић предложио је суду да његовог брањеника осуди на казну затвора од 20 година умјесто на казну доживотног затвора, рекао је Јовановић за Танјуг.

Суд је изрицање првостепене пресуде заказао за 7. децембар.

У обдукцијском налазу који је након смрти девојчице достављен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, смрт девојчице је наступила непосредно услед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог обимним јакостепеним повредама главе и последичним развојем јакостепеног отока мозга.

Код детета су утврђене и друге повреде које све збирно представљају тешку телесну повреду опасну по живот.

            Вештачење судског вештака из области неуоропсихијатрије указује да је Николић у време убиства, био у стању средњег пијанства, односно био је под дејством алкохола са количином алкохола у крви од 1,63 промила.

            Николић је оптужен да је 21.фебрурара у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и телу ударио двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге и тешко је повредио, а дете је превезено у Здравствени центар у Зајечару где је преминуло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана