Борис Тадић одустаје од политике, нашао нови посао

ГС
Борис Тадић одустаје од политике, нашао нови посао

БЕОГРАД, ПЕКИНГ - Борис Тадић, бивши предсједник Србије у два мандата, сада лидер опозиционе СДС, постаће професор у Кини, објавио је он на свом Тwиттер (X) профилу.

"Са великим задовољством сам прихватио позив да будем професор на катедри за појас и пут на Пекиншком нормалном универзитету у Кини. Част ми је и привилегија да своје знање и искуство на овом студијском програму поделим са будућим дипломатама из земаља широм света", наводи се Тадићевој објави на енглеском језику.

Иначе, у посљедњих 12 година Тадић углавном ради у међународним организацијама.

"Као бивши председник од 2012. године сам активан у различитим међународним политичким институцијама, привредним асоцијацијама и мултинационалним компанијама и институцијама културе. Члан сам више међународних организација које се баве глобалним и регионалним питањима и изазовима и као учесник у различитим међународнима форумима увек када за то постоји прилика истичем питања од важности за Југоисточну Европу и посебно Србију", изјавио је Тадић, преноси Блиц.

У посљедњој изборној кампањи Тадић практично и није био активан пошто његов СДС није изашао на изборе у Београду.

&

It is with great pleasure that I accepted the invitation to be a professor at the Department of Belt and Road at Beijing Normal University in China.
I am honored and privileged to share my knowledge and experience on this study program with future diplomats coming from countries… pic.twitter.com/9RRQ8TMxW1

— Boris Tadić (@BorisTadic58) May 31, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана