Вучић: Резолуција ЕП вређа Србију

Агенције
Вучић: Резолуција ЕП вређа Србију

Београд - Резолуција Европског парламента је увредљива и узнемирујућа и иза ње се крију или лицемерје или жеља да се науди Србији, каже премијер Александар Вучић.

Вучић је реагујући на резолуцију ЕП којим се позивају власти у Србији да се "ограде од изјава Војсилава Шешеља" навео да њу не разумију ни посланици ЕП.

"Нисмо желели да се скривамо и бежимо од нечега што нисмо разумели, и оно што, чини нам се, не разумеју ни они што су за то гласали", рекао је Вучић, а преноси Б92.

Он је навео да тај акт није важан, јер није обавезујући и "не представља практично ништа", али представља важне ствари које би требало указати грађанима Србије.

"Ово је требало да буде као неки наук грађанима Србије, да виде како се односе према нама, шта је то што стварно мисле о нама и са какавим мукама и тешкоћама ћемо се суочавати, мада су неке објективне, на нашем европском путу и у нашој блиској будућности", рекао је Вучић.

Европски парламент је раније данас усвојио резолуцију о лидеру СРС Војиславу Шешељу у коме се критикују његове изјаве, Србија, као и Хашки трибунал, који се позива да преиспита услове његовог пуштања на слободу.

Грађански одбор за људска права из Загреба је раније оцијенио да Војислав Шешељ нема подршку власти у Србији, али да би званични Београд требало да осуди његове изјаве.

Спољнополитички аналитичар Бошко Јакшић сматра да Војислав Шешељ не заслужује резолуцију Европског парламента нити декларацију хрватског Сабора.

Предсједник Међународног кривичног суда за бившу Југославију Теодор Мерон оцијенио је да се иступима Војислава Шешеља непотребно придаје превелика пажња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана