Повреде Бека тешке, опушци одају нападача ?

Б92
Повреде Бека тешке, опушци одају нападача ?

Београд - Инспектори београдске полиције на мјесту данашње пуцњаве пронашли трагове за које верују да ће их довести до нападача на бизнисмена Милана Бека.

 

''Пронађено је шест чаура, једно зрно али и отисак стопала за који вјерујемо да је нападачев. Нађено је и више од 20 опушака цигарета и сви трагови сада ће бити вјештачени како би се идентификовала особа која је пуцала у Бека'' каже за "Блиц извор из београдске полиције.

Он наводи да је увиђај обављен професионално, да су нађени трагови који могу да доведу до извршиоца али и да је у истрази, пред полицијом сада веома озбиљан и обиман посао.
 
''Имамо снимке видео надзора испред куће Милана Бека. Ради се о снимцима направљеним у посљедњих мјесец дана, који ће сада бити прегледани. Очигледно је да је нападач знао навике Милана Бека, што указује да га је пратио одређено вријеме'', кажу у полицији.

Инспектори београдске полиције су узели и снимке видео надзора које има већина власника приватних кућа у улици којом су нападачи побјегли.
''За сада знамо да су у питању двојица нападача, извршилац и његов саучесник. Обојица су на себи имали дуксерице са капључама које су имали преко глава и тамно плаве јакне'', каже извор "Блица".

Полиција ће у наставку истраге проверити и базне станице овог дијела Сењака у посљедња три месеца како би се утврдило ко је све боравио у овом крају.

Начелник београдске полиције Веселин Милић у циљу хапшења извршиоца је наредио акцију "Вихор" - односно блокаду свих главних саобраћајница у граду, мостова, излаза из града али и појачану контролу државне границе.

''Одмах је ангажовано 300 полицајаца, који су по хитном наређењу ангажовани на случају'', кажу у полицији.

У циљу откривања мотива нападача и његове идентификације, најважнији је разговор са Миланом Беком. Полиција до сада није имала сазнања да њему неко пријети као ни назнаке да би неко могао да пуца у њега.
''Беко је у стабилном стању али са тешким повредама. Има две прострелне ране а меци су на чек осма места у стомаку направиле повреде'' каже извор

Према информацијама из полиције, Беко је упуцан у сачекуши испред своје куће. Непознати нападач је Бека чекао у жбуњу. Када се Беков аутомобил зауставио испред куће, нападач је пришао возилу и два пута пуцао Беку у стомак док је излазио из аутомобила.

Према првим информацијама, даљи напад је спријечио возач Милана Бека који је убацио аутомобил у рикверц и испријечио се између бизнисмена и нападача.

Бека је потом у болницу одвезао возач, који му је уједно и телохранитељ.

Причао са адвокатом у тренутку напада

Како сазнаје "Блиц", Милан Беко је у тренутку кад је нападач пуцао у њега причао телефоном са адвокатом Ненадом Поповићем. Адвокат, међутим, није имао коментара на ова сазнања.
''Не желим да коментаришем ништа у овом тренутку'', рекао је Поповић за "Блиц".

Бекова кућа  је у такозваном "резиденцијалном" крају Сењака, у непосредној близини амбасаде Аргентнине. Сама улица Андре Николића више личи на сокак, широка је не више од 5-6 метара и слабо освјетљена.

Освјетљење је толико слабо да је полиција морала да довезе посебне рефлекторе ватрогасним колима, како би могла да направи увиђај мјеста са ког је пуцано. У току увиђаја улица је била блокирана за саобраћај, али, осим новинара, нико њом није ни прошетао. Ниједан од чланова Бекове породице није дошао у кућу након почетка увиђаја.

 

Милан Беко је један од најбогатијих људи у Србији, рођен је у Црној Гори 1961. године, завршио је Саобраћајни факултет у Београду 1997. године, али никада није радио у струци.

Иако никада није био члан неке странке, био је министар за економску и власничку трансформацију у влади Мирка Марјановића, касније и министар за привреду у савезној влади Момира Булатовића.

Сарађивао је са Демократском странком почетком деведесетих, а током протекле двије деценије је повезиван са многим личностима из политичког живота Србије.

Након рада у агенцији "Спектра" са Владимиром Поповићем Бебом, дубље је ушао у пословне воде. Директно и индиректно је учествовао у многим од најупечатљивијих послова у Србији. Имао је улогу у продаји 49 одсто акција Телекома, у Фонду за развој, изради Закона о приватизацији, као и посредно и непосредно у неким од највећих приватизација у Србији - продаји млекара, "Књаза Милоша", "Вечерњих новости", "Ц Маркета", "Луке Београд"...

У посљедње вријеме се спомињао као кандидат за мјесто директора "Железница".

Протеклих година је говорио да је "српска економија мртва", да је земља "естрадизована" и да њом практично влада естрада.

"Наша криза је толико велика да је престала да буде криза", рекао је недавно Беко.

Отац је четворо дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана