Адвокат: Шарић ће негирати кривицу

Б92
Адвокат: Шарић ће негирати кривицу

Београд - Адвокат нарко-боса Дарка Шарића, Радослав Бачевић, изјавио за Б92 да ће његов клијент негирати кривицу када се у понедјељак буде појавио пред Специјалним судом

Поводом најава из Тужилаштва за организовани криминал ће га тужилац прво испитати како је изашао из земље и ко му је помагао, са циљем да дође до веза које је имао у државним институцијама, адвокат Бачевић каже да не зна зашто би се Шарић сада о томе изјашњавао.

"Он треба да се изјасни на околности кривичног дела, да ли је дело учинио или није. Пошто је био у бекству, због тога је сада у притвору. Ми не предлажемо сада укидање притвора да бисмо се о томе изјашњавали, и нема никаквог разлога да Дарко Шарић одговара на таква питања", истиче Бачевић.

Бачевић, међутим, наводи и да улколико се таква питања наметну у току главног претреса, Шарић ће сигурно на њих одговорити.

Од Шарићевих исказа се много очекује због политичких импликација спомињаних у медијима, али аналитичари упозоравају на могућност да јавност неће чути много тога.

Разних импликација у "случају Шарић" је било и прије и очекује се да би његова предаја могла да доведе до нових. Ипак, и код предаје Милорада Улемека је најављивано исто, али до тога није дошло.

Зато би најинтересантније могло бити његово свједочење у случају Бранка Лазаревића, бившег шефа кабинета Ивице Дачића, о одавању службене тајне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана