Милановић након гласања: Шмит је њемачка бубашваба, Додика пријатељски упозорим да не претјерује

ГС
Foto: Аваз

ЗАГРЕБ - У Хрватској се данас одржавају парламентарни избори, а један од кандидата за премијера, актуелни предсједник Зоран Милановић, гласао је на бирачком мјесту у Основној школи "Петар Зрински" у Загребу.

Након што је гласао, обратио се и медијима. Није пропустио прозвати актуелног хрватског премијера и свог ривала, Андреја Пленковића.

- Имате премијера који ни данас није одолио кршити ту симболичну изборну шутњу, дивљати и причати глупости о кршењу устава, поштовању закона. За пјешачки да, али кривични закон не - казао је Милановић.

Милановић се у свом обраћању дотакао и БиХ, те Кристијана Шмита, којег је назвао "њемачком бубашвабом", пише Аваз.

- Могу пуно боље, али док имају некакве њемачке испрашене бубашвабе. Знам, ово звучи оштро, али то је управо то. Не може се то звати другачије. Наши преци памте колонијалну управу у БиХ. Србима није ваљала од почетка, а на крају није ваљала ни Хрватима и Бошњацима. То је колонизација, али не на стероиду, него на Ц витамину - казао је Милановић, па додао:

- Што се тиче Додика, он претјерује. Сваки пут га пријатељским упозорим да то не ради. Он је представник Срба, то је јако битно. Он није постављен као тотални анонимац, као договор људи које не познајемо и зацарио се насред Сарајева и тамо му се долази на мегдан и чека се сабах са шејтаном. Он је насилу тамо угуран.

Милановић је нагласио да Резолуцију о Сребреницу подржава, као и чланство Косова у Савјету Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана