Милановић: Био сам брана потпуној окупацији

Танјуг
Милановић: Био сам брана потпуној окупацији

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић позвао је данас грађане Хрватске да изађу на парламентарне изборе у среду и да гласују за, како је навео, оне који обећају да никад неће ући у коалицију са садашњим хрватским премијером Андрејом Пленковићем и Хрватском демократском заједницом (ХДЗ). т

Милановић је истакао у објави на Фејсбуку да се за Хрватску грађани морају борити и да је први корак у томе скидање Пленковића и, како је навео, његових јатака са власти, а да је други корак формирање владе националног спаса.

Милановић је навео да се институције у Хрватској морају ослободити од ХДЗ-а и позвао грађане да више не допуштају да им се „отима будућност“.

„Као предсједник Хрватске био сам брана потпуној окупацији, не само дипломатије, војске и тајних служби, него и хрватског друштва. Говорио сам и указивао на све неправде и лоповлуке, на кршења Устава и закона“, написао је Милановић.

Милановић, упркос забрани Уставног суда Хрватске, кампању приводи крају као независни кандидат за будућег премијера, уз подршку коалиције окупљене око најутицајније опозиционе Социјалдемократске партије Хрватске (СДП).

Кампања уочи парламентарних избора у Хрватској у сриједу, овога викенда практично улази у сам финиш, с обзиром на то да ће у понедјељак у поноћ ступити на снагу изборна тишина.

Изборна тишина ће трајати до среде, 17. априла, у 19 сати када ће бити затворена бирачка места.

Изборни дан је нерадан, према хрватском закону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана