Двије серије "Ибупрофена" се повлаче са тржишта Хрватске

ГС
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Хрватска агенција за лијекове и медицинске производе објавила је да се с полица апотека повлачи познати лијек против болова.

У саопштењу наводе како компанија Мибе Пхармацеутицалс д.о.о. у сарадњи с Агенцијом за лијекове и медицинске производе (ХАЛМЕД) проводи повлачење серија 211103 и 211104 лијека Ибупрофен Мибе 400 мг филмом обложене таблете из административних разлога.

Серије лијека повлаче се у складу с чланом 113. ставом 2. Закона о лијековима, према којем серија лијека може бити у промету најдуже 18 мјесеци након истека или укидања одобрења за стављање у промет, ако јој прије не истекне рок трајања, преноси Дневник.хр.

Повлачење наведених серија лијека не односи се на квалитет, безбједност и дјелотворност лијека, стога пацијенти лијек могу наставити користити до истека рока трајања означеног на паковању.

„На тржишту Хрватске у промету су доступни други лијекови с истом дјелатном твари, истог фармацеутског облика и исте јачине, других произвођача, стога повлачење предметних серија лијека не угрожава редовиту опскрбу тржишта“, наводе из ХАЛМЕД-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана