Детаљи инцидента у школи у Сјеверној Македонији

Агенције
Детаљи инцидента у школи у Сјеверној Македонији

СКОПЉЕ - У Основној школи “Страшо Пинџур” у Карбинцима у Сјеверној Македонији јутрос је покушана отмица двоје дјеце шестог и деветог разреда, тврди предсједник општине Карбинци Виктор Паунов, док је полиција саопштила да је око 9.30 у школско двориште путничким возилом марке “голф” дошао младић, који је, према пријави, позвао једну ученицу да уђе у његов аутомобил како би је водио на кафу.

Како се наводи у саопштењу полиције, она се одмах вратила у школу и пријавила се директору.

-У овом немилом догађају који се догодио јутрос нешто послије 9.30 часова, дошло је до покушаја киднаповања двоје дјеце, односно двоје ученика ОУ „Страшо Пинџур” овдје у Карбинцима. Оно што имам као информацију од особља школе и инспектора да је било таквог покушаја, ти отмичари су покушали да уведу дјецу у возило које је ушло на почетак дворишта. Сигурносне камере су снимиле возило. Истрага је у току, ради се на утврђивању регистарске таблице самог возила - рекао је предсједник општине Карбинци Виктор Паунов.

Он апелује на родитеље и све оне који се крећу у овом дијелу да не брину, али је упутио и апел МУП-у и Министарству унутрашњих послова Штип да повећају безбједност овог дијела општине Карбинци, бар у школама јер посљедњих година нема полицијског обезбјеђења.

-У полицијском саопштењу се наводи да је данас у 09.52 часова у СВР Штип из основне школе у општини Карбинци пријављено да је око 09.30 часова млада мушка особа дошла у школско двориште у “голфу”, а које је, према пријави, позвало ученика да уђе у његов аутомобил да оде на кафу, али се она одмах вратила у школу и пријавила директору – каже полиција.

Секретар школе: Није било покушаја отмице

Секретар школе у Карбинцима, код Штипа Лилијана Трендафилов изјавила је данас није било покушаја отмице у тамошњој Основној школи.

- Није тачно да је у питању покушај отмице, није било насилничког понашања. Дjечак од око 20 година пришао је ученици деветог разреда на улазу у школу и питао је да ли жели да иде са њим. Али она је то одбила и одмах кренула ка улазу у школу - рекла је Трендафилова за скопску Вечер.

Овај инцидент се догодио јуче, а скопски медији о њему данас извjештавају опречно.

Изјава секретара школе Трандафилове подудара се са објашњењем МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана