Загреб: Туча љекара у болници

Танјуг
Загреб: Туча љекара у болници

Загреб - Колико је смијенски рад у болницама збуњујућ и напоран за запослене показује и недавни физички обрачун два љекара у загребачкој Клиничкој болници Дубрава.

Туча је, према писању "Јутарњег листа", наводно избила између љекара Завода за неурохирургију Дарка Чудија и Клинике за анестезиологију Ине Хусеџиновића и то због ситуације до које је довео неспоразум око смијенског рада.

"Чуди је анестезиолога оптужио да намјерно за операције на неурохирургији не жели да обезбједи анестезиологе, па се оне тешко могу спроводити. Тврдио му је да га намјерно кочи у послу", посвједочио је загребачком дневнику један љекар из Дубраве, уз прецизирање да је анестезиологу ударацем у главу разбијена аркаду.

Анестезиолог, наводно, није колеги узвратио истом мјером већ је окрвављене главе главе отишао код директора болнице Драгана Королије Маринића.
Извор листа тврди да га је директор одмах фотографисао мобилним телефоном, да су му рану зашили, док је Хусеџиновић изјавио да се "нешто" догодило и да је истрага у току, не желећи више да коментарише.

Министарству здравља инцидент није пријављен, али је затражен хитан извјештај из болнице у којој се догодио инцидент.

Директор тврди како је у то вријеме био на годишњем одмору и није чуо за инцидент, но ипак је основао комисију која ће истражити случај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана