Мирко Ћурић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња: Препород града видљив на сваком кораку

Ведрана Кулага Симић
Мирко Ћурић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња: Препород града видљив на сваком кораку

Нама кампања не траје 30, већ 365 дана. Радили смо током протекле четири године пуно и то се види, а циљ је да наставимо тако гдје смо стали. Тога су свјесни и Требињци.

Истакао је то за “Глас Српске” актуелни градоначелник Требиња Мирко Ђурић из СНСД-а, који јури нови мандат на челу те локалне заједнице.

- Наша коалиција броји девет странака, имамо изграђене тимове, спремне људе, план за дјеловање. Резултати су доказ да смо у највећем дијелу и испунили обећано, без обзира на отежавајуће околности. Започели смо велике пројекте уз помоћ влада Републике Српске и Србије, а историјски је градња аеродрома. У овој ситуацији, када хара пандемија, пројекат који је веома значајан је изградња клиничког центра у Требињу - истакао је Ћурић.

ГЛАС: Шта се промијенило у граду у протекле двије године од када сте дошли на мјесто градоначелника, након пријевремених избора?

ЋУРИЋ: Град се препородио. Вика и галама из неког претходног периода никоме нису ишле у прилог. Отворени смо за све који желе да ураде нешто у Требињу, оставе дјела иза себе. Сви имају шансу. Иза нас је више од 70 инфраструктурних пројеката, 54 програма подршке породици и многи други. Нема дијела града који нисмо обухватили, али смо свјесни да нисмо идеални. Има грешака, а ова друга страна није могла ни направити грешку јер не раде ништа. Причају како би нешто било добро, али без рјешења.

ГЛАС: О чему причају?

ЋУРИЋ: Стално нешто пребацују како Бањалука узима из Херцеговине, а права истина је да никада више новца није дошло овамо. Они док су били на власти нису ни слали захтјеве, причали су о републичкој власти да је оваква, онаква, а истовремено очекивали и да нешто добију. Не иде тако.

ГЛАС: Видјели сте поруке које шаљу и политички ривали у овој трци. Због чега грађани треба да гласају за Вас, а не за њих?

ЋУРИЋ: Не може један човјек да промијени све, а имамо тимове људи. Ако се погледа шта је урађено у протекле четири године и нека дјела прије нас, све је јасно. То је мјерило. Можете причати о ко зна каквим пројектима, али ако то није започето и одрађено, нема смисла.

План

ГЛАС: Који ће бити први потези?

ЋУРИЋ: Настојаћемо да буџет на вријеме иде у процедуру и да прикупимо што више новца, а исто тако да максимално изађемо у сусрет привреди, која је у овој ситуацији у проблемима. Циљ је подршка реалном сектору, да се наши пројекти реализују.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана