Калинић: Отписаћемо дугове свим грађанима

ПР
Калинић: Отписаћемо дугове свим грађанима

Главни циљ странке НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА је ОТПИС ДУГОВА СВИМ ГРАЂАНИМА и потпуни РЕСТАРТ СИСТЕМА увођењем економије САМООДРЖАЊА!

Ниједна странка до сада ово није понудила грађанима јер не знају како да ишчупају народ  из дужничке центрифуге и не знају како да поставе потпуно нов економски систем јер су дренирани на либералној идеологији која третира народ као робове. А обећавају вам бољи живот, и остале бајке?!

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА вам поручује да увођењем нашег програма нећете више имати дуг за струју, комуналије, кредите итд. 

ПОТПУНИ РЕСТАРТ СИСТЕМА!

ДА, ТО ЈЕ МОГУЋЕ!

ОТПИС ДУГОВА! НЕМА ВИШЕ ДУГОВА ГРАЂАНА!

Од времена када је римска олигархија срушила последњег краља 509. године прије Христа, па до времена када је Јулије Цезар убијен 44. године прије Христа, имали сте пет вијекова дужничких побуна. Плебејци у Риму, као и многи Грци, захтјевали су отказивање дугова. Тај захтјев је био повод за позив на демократију у Грчкој и Риму. Била им је потребна политичка демократија са свима који могу да гласају и служе влади како би имали владу која би могла отказивати дугове и прерасподјелити земљу народу.

Такође, цареви Публије Елије Трајан Хадријан и Марко Аурелије отказали су дугове народу 118. и 178.године и ријешили велики проблем дужничке кризе у држави.

Послије тога, па све до сада дугове више нико није отказивао, само их је умножавао. Зашто? – Зато што је наслеђе римског права да не можете отказати дугове. То значи да изнова и изнова се дугови увећавају посредством камата и постају превелики да би се могли платити без одузимања ваше земље, куће, станова или лишавање слободе кретања што посљедично доводи до губитка средстава за живот и потпуног банкрота. Са тим се ми данас суочавамо.

Следствено, демократија је уведена ДА БИ СЕ ДУГОВИ ОТПИСАЛИ, А НЕ ДА БИ СЕ ДУГОВИ УМНОЖАВАЛИ! А шта раде политичари у Републици Српској,  социјалдемократе, демократе, квази социјалисти – они умножавају дуг! Раде контра! И не само у Републици Српској, него и у другим државама. Зато што њихова идеолошка база подразумијева да ХРАНЕ ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКИ КАПИТАЛИЗАМ, А НЕ НАРОД! Зашто бисмо сви ми слијепо слиједили наслијеђе римског права на штету нашег народа?! Доста је било са праксом да народ гладује, док се политичари и олигархија  бахате на грбачи народа и продају народу маглу у изборним кампањама!

Колико породица је избачено из својих станова због дугова по разним основама?! Колико породица је жељело да врати своје дугове али нису могли јер их камата затрпавала?!

Знате ли колико милиона марака су политичари отписали страним инвеститорима по основу ослобађања од пореза и разним другим привилегијама и на тај начин извршили једну врсту отписа пореског дуга страним инвеститорима према Републици Српској само да би добили политичке поене у медијима да су, ето они „способни” да доведу стране инвеститоре не помињући да су им отписали пореску обавезу према Републици Српској док сопствени народ даве у кашици воде?!

Модерна римска ортодоксија је у апсолутном сагласју са римском олигархијом и данашњом либералном идеологијом коју заступају социјалдемократе, демократе, квази социјалисти. Та римска ортодоксија је тлачила народ, како тада тако сида и због ње се народ побунио у Риму и Грчкој, што је за посљедицу имало отписивање дуговања грађанима.

Политичари у Српској, у свим странкама, заговарајући демократију раде КОНТРА од онога зашто је заправо демократија уведена у Риму и Грчкој. Империјалистички капиталисти захтјевају да сви дугови морају да буду плаћени, чак и ако то уништава друштво и заврши феудалистичким поретком!

Једини начин да се одржи стабилан економски однос у Републици Српској јесте да се ОТПИШУ СВИ ДУГОВИ ГРАЂАНИМА! Народе наш, ИМАТЕ ПРИЛИКУ САД И ВИШЕ НИКАД!

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА ће то одлучно урадити уколико нам народ укаже апсолутно повјерење јер Република Српска треба да буде НАША ПРИЧА, А НЕ ТУЂА!

Проф. др Зоран Калинић, кандидат за предсједника Републике Српске испред странке НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана