Илија Станковић, кандидат СДС-а за градоначелника Требиња: Опоравак привреде на првом мјесту

Ведрана Кулага Симић
Илија Станковић, кандидат СДС-а за градоначелника Требиња: Опоравак привреде на првом мјесту

Политика СНСД-а и оних који га подржавају је довела до огромних губитака и до руба пропасти готово сва јавна предузећа, те оставила задужења потомцима до деветог кољена. То нас битно разликује од њих и због тога грађани треба да се одлуче за промјене, да спријечимо даље пропадање и обезбиједимо раст и развој нашег града и наше Републике Српске.

Поручио је то за “Глас Српске” кандидат СДС-а за градоначелника Требиња Илија Станковић, који очекује велику излазност и велике промјене, односно побједу опозиције у трци за челну позицију у граду и за одборничка мјеста.

- Стање у Требињу је веома лоше. У протекле четири године нема ниједне инвестиције у реални сектор, мало је инвестирано у инфраструктуру, број запослених у јавном сектору, односно у администрацији и установама је драстично повећан пред изборе, а град је, за ове четири године, енормно кредитно задужен са чак 12 милиона марака - истакао је Станковић.

ГЛАС: Стално истичете да ће помоћ привредницима, отварање нових и очување постојећих радних мјеста бити приоритети. Шта конкретно планирате?

СТАНКОВИЋ: Економски опоравак и привредни раст су приоритети над приоритетима. Помоћи ћу свим инвеститорима у привредне капацитете, било да се ради о новим или постојећим, директно из буџета града и то стимулацијама, субвенцијама, подстицајима, грантовима и на све остале законом дозвољене начине.

ГЛАС: Како оцјењујте политичке ривале?

СТАНКОВИЋ: Политички ривали или странке које ће подржати кандидата СНСД-а су под истим кишобраном, са истим програмом, са једним извором финансирања сопствених кампања. То је практично једна политика која је довела до демографске катастрофе у Српској и урушавања привреде.

ГЛАС: Ако добијете подршку бирача, који ћете први потез повући?

СТАНКОВИЋ: Први потез након избора и примопредаје биће реаговање у смислу пружања помоћи здравственом систему. Свједоци смо да власт на свим нивоима није адекватно реаговала на пандемију вируса корона. Убједљиво смо најгори у региону. Невјероватан податак је да је требињска болница имала само 27 кревета за најтеже “ковид” болеснике.

Гаранција

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете, ако побиједите, испунити све што сте обећали?

СТАНКОВИЋ: Личним друштвеним и привредним ангажовањем, односно испуњењем раније датих обећања и резултатима које сам постигао док сам радио одговорне послове. То су гаранције и за ова обећања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана