Усвојен нацрт бањалучког буџета за наредну годину VIDEO

ГС
Усвојен нацрт бањалучког буџета за наредну годину VIDEO

Одборници Скупштине града Бање Луке данас су усвојили Нацрт буџета Града за 2024. годину у износу од 187,89 милиона КМ и упутили га у јавну расправу.

Како је раније казао градоначелник Драшко Станивуковић Нацрт буџета за 2024. годину је развојни, али истовремено и социјално најодговорнији.

-Овим буџетом планиран је наставак подршке кроз бесплатне уџбенике, бесплатне грађевинске дозволе, бесплатну легализацију, бесплатне прикључке на водоводну и канализациону мрежу, али осим тога остаје и наше стратешко опредјељење за бесплатан јавни превоз за вишечлане породице, али и све наше пензионере. Осим тога Бања Лука се налази у свом највећем инфраструктурном развоју, јер смо покренули важне пројекте попут изградње Централног спомен-обиљежја, моста у Доцу, моста у Чесми, колектора за пречишћавање отпадних вода, пута кроз Мотике, Куљане, Пријечане и Дебељаке, водовода на Пониру, уређења обала Врбаса и других важних пројеката који нас очекују у наредној години – нагласио је градоначелник.

Предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић рекао је да завршена 25. по реду сједница Скупштине Града, те да је од укупно 29 тачака подршку одборника добило 25 тачака дневног реда, међу којима је и Нацрт буџета за 2024. годину.

-Усвојили смо Нацрт буџета, те нам у наредним даним предстоји јавна расправа, након чега ћемо већ половином децембра заказати нову сједницу Скупштине Града како бисмо расправљали о Приједлогу ребаланса за 2023. годину, али и Приједлогу буџета за 2024. годину – рекао је Нинковић.

Одборници су подржали  више одлука о регулационим плановима, као и неколико одлука о закупима под посебним условима, па је тако одобрено продужење закупа градског простора, Анасамблу народних игара и пјесама „Веселин Маслеша“, док је Тајландском бокс клубу MUAY THAI у Републици Српској „Златна побједа“ додијељен градски простор у закуп под посебним условима.

Подршку одборника добила је и Одлука о начину и условима за прекопавање и санацију јавних површина на подручју града Бање Луке, али и друге важне тачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана