У Бањалуци хуманитарни базар и концерт за дjецу са КиМ

Srna
У Бањалуци хуманитарни базар и концерт за дjецу са КиМ

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће данас бити одржан Видовдански хуманитарни базар и концерт у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке.

Концерту у порти Храма Христа Спаситеља присуствоваће и око 100 српске дјеце са Косова и Метохије која бораве у Бањалуци и Теслићу у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије".

Из Одбора је саопштено да је концерт хуманитарног карактера и да ће то бити вече косовских, српских и крајишких пјесама.

Како наводе, наступиће Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске, младе пјевачке групе "Каменички бисери" из Косовске Каменице, "Бели анђели" из Бањалуке, хор Основне школе /ОШ/ "Бранко Ћопић" из Бањалуке.

"Дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Дневног центра `Подржи ме - 9. јануар` из Косовске Митровице понудиће и продавати своје ликовне и умјетничке радове које су припремали. Сва прикупљена средства иду њима", наведено је у саопштењу.

Из Одбора су позвали грађање да дођу и подрже ову хуману активност, али и младе пјевачке групе са Косова и Метохије и Бањалуке.

Хуманитарни базар и концерт најављени су за 20.00 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана