Тамара Вучић у Бањалуци припремала здраве оброке

СРНА
Тамара Вучић у Бањалуци припремала здраве оброке

БАЊАЛУКА - Тамара Вучић, супруга предсједника Србије, посјетила је у Бањалуци Даун синдром центар, те отворила Први сајам стечених вјештина особа са Дауновим синдромом у Културном центру Бански двор.

Вучићева је Даун синдром центар посјетила са амбасадором особа са Дауновим синдромом Владом Ђајићем гдје су припремали здраве оброке и учествовали на умјетничкој радионици корисника овог центра.

Директор Даун синдором центра Зоран Јелић захвалио је Вучићевој за посјету и присуство манифестацији, оцијенивши да тиме даје добар примјер и другима да посвете пажњу овим особама.

Гошћи из Србије су на сајму уручили прву међународну збирку пјесама које су писале особе са Дауновим синдромом, као и књижевници, глумци, режисери, професори и љекари. Чланови Даун синдром центра извели су и позоришну представу "Роко и Цицибела".

Догађајима су присуствовали и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић и почасни конзул Србије на Палама Дејан Љевнаић.

Тамара Вучић посјетиће данас и Универзитетски клинички центар Републике Српске гдје ће уручити донацију - инкубатор Клиници за гинекологију и акушерство, као и посјетити Банку хуманог млијека у оквиру Клинике за дјечије болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана