Почело Бањалучко прољеће: Уз музику и плес уживали на новом шеталишту (ФОТО)

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Мноштво Бањалучана свих генерација уживало је на новоизграђеном шеталишту у Гајевој улици, уз музику, плес и добру забаву у већ традиционалном прољећном дружењу поводом отварања манифестације „Бањалучко прољеће“.

-Након прољећне забаве у „Паркићу“ и испред Градске управе уз “ Baba Djex Tribe ” и концерт Дјечијег хора “Врапчићи”, програм овогодишње манифестације настављен је у Гајевој улици, гдје су бројни суграђани уживали у сјајној атмосфери уз наступе плесних аниматора и концерт бањалучког умјетника Андреја Пуцаревића – саопштила је Градска управа.

Суграђанима се придружио и градоначелник Драшко Станивуковић, који је још једном поручио да је данашња атмосфера потврда да је Бањалука заиста најљепша у прољеће.

-Нема сумње да је прољеће као створено за нашу Бању Луку, која је и овога пута заблистала у прекрасним бојама. Ипак, оно што чини посебном овогодишњу манифестацију „Бањалучко прољеће“ је то што се први пут одвија на новоизграђеном шеталишту у Гајевој улици. Ово је прво шеталиште које је Бањалука добила након пола вијека – истакао је он.

Како је појаснио, од улице која је у потпуности била маргинализована, запуштена и једва проходна за аутомобиле, направили су смо „најљепше шеталиште у нашем граду“.

- Осим тога ускоро завршавамо и парк у средини кружног тока, освјетљавамо и уређујемо наш Кастел, што ће засигурно уљепшати овај дио града – рекао је Станивуковић.

Градоначелник је искористио  прилику да се захвали предузетницима који послују у овој улици на исказаном стрпљењу, изразивши увјерење да ће нови и љепши изглед овог дијела града донијети и веће промете радњама које послују у овој улици.

Савјетница градоначелника Милада Шукало казала је да пројекат изградње шеталишта у Гајевој улици један од захтјевнијих пројеката, у којем је било неопходно помирити велики број захтјева од регулације саобраћаја, до функционисања тржног центра и привредних субјеката који послују у овој улици.

-Бањалука је добила ново шеталиште, али и једну нову туристичку разгледницу нашег града – истакла је она, додавши да је ће у овој улици од сада бити организовани различити догађаји културно-забавног карактера.

Додала је да је циљ градске администрације да кроз формирање пјешачких зона, смањи број возила у центру града.

-Настављамо да радимо на проширивању пјешачких зона и унапређењу урбане мобилности, а осим електричних тротинета и бицикала у плану је увођење тзв „бањалучког кавалира“ односно малих електричних возила, која ће по узору на неке европске градове, саобраћати у пјешачкој зони и бити на услузи нашим старијим суграђанима, али и туристима  – нагласила је савјетница градоначелника.

Осврнувши се на нову инсталацију која краси Господску улицу, Шукалова је рекла да је ријеч о декорацијама израђеним од еколошких рециклираних материјала односно од пластичне амбалаже.

-Уз нове декорације у Парку „Петар Кочић“ постављен је један необични контејнер у облику морског кита за одлагање пластичне амбалаже. Управо та амбалажа биће употријебљена за израду декорација које ће красити наш град – закључила је она.

Поводом завршетка радова и отварања нове пјешачке зоне у Гајевој улици, у току је шопинг викенд током којег сви суграђани и посјетиоци имају прилику да остваре одређене попусте у локалима и радњама смјештеним у Гајевој и Јеврејској улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана