Међународни бањалучки карневал: Пјесма, плес и мноштво шарених костима

ГС
Међународни бањалучки карневал: Пјесма, плес и мноштво шарених костима

БАЊАЛУКА - У веселој атмосфери, уз много пјесме, плеса, шарених костима и смијеха велика карневалска поворка од Народног позоришта Републике Српске стигла је на Трг Kрајине, гдје је одржан и централни догађај трећег издања Бањалучког карневала.

Бројни Бањалучани и гости могли су да уживају у љепоти и разноликости костима преко 20 карневалских група, али и у спектакуларном наступу плесачица бразилске самбе и бенда „Кубалканика“, уз перформанс „Mirror Crew“.

Овом јединственом догађају, у организацији Удружења грађана Центар за едукацију за рад са дјецом и омладином „МИС Бања Лука“ и Града Бањалука, присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић који је  истакао да Бањалучки карневал из године у годину напредује.

-Пристижу наши гости из бројних земаља региона, Европе и свијета и на шта смо изузетно поносни, а ја користим прилику да им свима пожелим добродошлицу у наш град – поручио је градоначелник.

Додао је да га посебно радује што је из године у годину све већа посјећеност и што Бањалучки карневал окупља велики број Бањалучана свих генерација, али и посјетилаца из других градова и држава, који су дошли да уживају у шареноликим костимима, сјајној музици и прелијепој енергији која прати овај догађај.

-Све већа заинтересованост и посјећеност како Бањалучког карневала, тако и других догађаја које организујемо попут Фестивала уличних свирача и забављача „Тротоарт“ и других добро знаних манифестација најбољи је доказ да радимо праву ствар. Понос је бити на челу Бањалуке која иде стопама развоја и напретка у сваком смислу – истакао је Станивуковић.

Сунчица Лагуза из Центра за рад за дјецом и омладином „МИС Бања Лука“ истакла је да, иако је изузетно захтјевна организација Бањалучког карневала, захваљујући доброј сарадњи са Градом, градоначелником Драшком Станивуковићем и његовом савјетницом Миладом Шукало већ трећу годину за редом догађај је успјешно организован.

-Из године у годину напредујемо и Карневал је ове године много већи и много посјећенији. Надам се да ће ова прича и даље напредовати и кроз вријеме потпуно заживјети – истакла је она.

Потпредсједник Федерације европских карневалских градова Александар Цицимов истакао је да јеоно што је за три године постигнуто у Бањалуци је заиста импресивно.

-За тако кратко вријеме остварити оволику посјећеност и привући преко 20 иностраних карневалских група велики је успјех, јер међународна сарадња и јесте примарни циљ ФЕК – а. Исто тако важно је да и што више бањалучких група гостује на другим карневалима и да презентује оригиналност маски са овог подручја. Свакако Бањалука има велику будућност када је ријеч о карневалу – истакао је Цицимов.

 

Одгођен Дјечији карневал

Због падавина и неповољних временских прилика, Дјечији карневал, планиран за 26. мај, у 11 часова у Парку „Младен Стојановић“ је одгођен.

Саопштили су ово организатори – Град Бања Лука и УГ Центар за рад за дјецом и омладином „МИС Бања Лука“.

Такође су додали, да ће јавност о новом термину одржавања Дјечијег карневала бити накнадно обавијештена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана