Отворена врата Градске управе за студенте шест факултета

Дејана Братић
Отворена врата Градске управе за студенте шест факултета

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин потписали су јуче протокол о студентској пракси, захваљујући којем ће 24 студента шест факултета обављати праксу у Градској управи и јавним предузећима и установама.

Радојичић је истакао да је ово већ друга година да град и Универзитет спроводе студентску праксу у градским институцијама и предузећима.

- Искуства из прве године су веома позитивна, а вјерујем да су и студенти стекли практична искуства која ће им помоћи у даљем раду. На бази овог споразума студентима се омогућава стицање радног искуства - казао је Радојичић након потписивања протокола у Ректорату бањалучког Универзитета.

Он је додао да ће према протоколу студенти шест факултета и то Правног, Економског, Архитектонско-грађевинско-геодетског, Пољопривредног, Технолошког и Факултета физичког васпитања и спорта моћи стицати искуство у неком од одјељења Градске управе или градским предузећима.

- С обзиром на то да сви имамо примједбу на недовољно стручно оспособљавање, одлучили смо да ово буде мали допринос града да се омогући стицање праксе одређеном броју студената - истакао је Радојичић.

Према његовим ријечима град ће обезбиједити све потребне услове за сваког изабраног студента, а Универзитет ће спровести цијелу процедуру.

Гајанин је рекао да студенти носе јако добра искуства из прошлогодишњег стажирања, истакавши да су, поред стицања практичних знања добили прилику да представе стечена знања током свог школовања, те да се својим радом препоруче одређеним институцијама.

Нагласио је да је генерални циљ Универзитета да буде повећан удио практичне наставе на свим факултетима.

- Град може да рачуна на ресурсе којима располаже Универзитет, његове наставнике и сараднике, који су максимално укључени у реализацију пројеката града - нагласио је Гајанин.

Студент треће године Правног факултета у Бањалуци Саша Рендић је рекао да је обављање праксе веома значајан сегмент у процесу образовања.

- Сматрам да је стицање праксе важно, јер се на тај начин полако спремамо за свој будући посао - истакао је Рендић.

Расподјела

Студенти Правног факултета обављаће праксу у Градској управи и Спортском центру “Борик”.

- У Градској управи на пракси ће бити и студенти Архитектонско-грађевинско-геодетског, Пољопривредног и Технолошког факултета - рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Додао је да ће студенти Факултета физичког васпитања и спорта праксу обављати у Спортском центру “Борик” и јавном предузећу “Аквана”, док ће студенти Економског факултета на пракси бити у Спортском центру “Борик”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана