Публика уживала у концерту квинтета Владимира Тубића

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Гитариста Владимир Тубић и његов квинтет наступили су вечерас на Шестом фестивалу џез музике "Интајм џез фест" у Бањалуци.

Заједно са Тубићем у Банском двору наступили су Макс Кочетов /саксофон/, Стеван Милијановић /клавијатуре/, Бранко Вучетина /бас/ и Алекса Милијановић /бубњеви/.

Специјални гост на концерту био је Александар Михић, гитариста из Бањалуке.

На репертоару су се нашле ауторске композиције са Тубићевог инструменталног албума "Халф степ ап", али и ауторске композиције чланова квинтета, те обраде познатих џез стандарда у модернијем фанки - џез аранжману.

Тубић је истакао да је пресрећан што се у Бањалуци одржава један овакав фестивал, истакавши да је ово његов први наступ на "Интајм џез фестивалу".

"Ово је права ствар. То што је /директор Банског двора/ Младен Матовић урадио за Бањалуку је невиђено. Што се мене тиче, тај човјек је на челу културног живота Бањалуке, не само због овог фестивала, већ због импозантног броја догађаја који се свакодневно одржавају у Банском двору", рекао је Тубић.

Тубић је своје прво гитарско такмичење осваја већ са 16 година, а затим слиједи богато музичко путовање проткано учењем и истраживањем музике у неким најпрестижнијих институција за музичку едукацију, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Кочетов је истакао да је Тубића упознао прије пет година и да су заједно свирали у бенду док је још био студент, а онда га је позвао да свира његову ауторску музику.

"Он је велики таленат, његова музика је јако лепа. Владимир ће ускоро објавити и нови албум, знам да ради на томе, тако да биће наступа. Бањалука треба да буде поносна што има оваквог човека", рекао је Кочетов.

Он је похвалио организаторе "Интајм џез фестивала", те подсјетио да је у Бањалуци наступао већ неколико пута.

"Имао сам солистички концерт са својим квартетом, наступао сам и са Бети Ђорђевић, Леном Ковачевић, био сам члан неких састава који су гостовали на прошлогодишњим фестивалима и гледајући овај бекборд на којем пишу имена Тонија Лакатоша, Вите Ђордана, овај фестивал расте из годину у годину", рекао је Кочетов. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана