Пјесма Оливера Драгојевића коју уживо никада није пјевао: Уз звуке ове баладе сахрањен је познати глумац

GS
Пјесма Оливера Драгојевића коју уживо никада није пјевао: Уз звуке ове баладе сахрањен је познати глумац

Пјесма Оливера Драгојевића написана је у таксију, а снимљена је за потребе серије „Врућ ветар”. Ријеч је о нумери „А сад адио” коју је компоновао чувени Војкан Борисављевић.

- Сјећам се тога, као да је јуче било. Ишао сам у Дубровник. Редитељ Аца Ђорђевић и Синиша Павић су ми отприлике рекли каква би требало да буде та пјесма, да мора да се осјећа врућ вјетар. Прије тога сам љетовао на Криту и већ сам то осјетио. Брзо сам схватио шта желе, био је то тренутак инспирације који сам врло једноставно преточио у пјесму. Компоновао сам је у таксију до аеродрома, а Оливер ју је снимио једне вечери за 10 минута у студију Радио Београда. Његов глас је обиљежио пјесму, а послије су је многи снимили - рекао је Војкан и додао:

- Лијепо сам сарађивао са Оливером и жао ми је што се распала Југославија. То вријеме, та земља, култура, музика и сарадња међу нама, изњедрили су много добрих ствари. У тој различитости народа трудили смо се да се такмичимо и будемо бољи од других на позитиван начин, што је донијело немјерљиве резултате - открио је својевремено Војкан.

Иако је пјесма Оливера Драгојевића постала велики хит, уживо је никада није пјевао. Ипак, ријечи ове прелијепе нумере буде успомене, а многобројна публика уз њу слави, пјева и тугује. 

Уз звуке ове баладе сахрањен је глумац Љубиша Самарџић који је у поменутом остварењу играо главну мушку улогу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана