Златна антена по Радмили Савићевић

Срна
Златна антена по Радмили Савићевић

БЕОГРАД - Награда Златна антена за најбољу женску епизодну улогу од ове године носиће име по легендарној глумици Радмили Савићевић, саопштено је из Фестивала драма и серија ФЕДИС.

У саопштењу се истиче да организатори овог фестивала настављају традицију, па ће, послије награде за најбољу мушку главну улогу “Љубиша Самарџић” и награде Златна антена за најбољу женску главну улогу по Милени Дравић, још једна легендарна драмска умјетница имати награду са својим именом на манифестацији посвећеној ТВ драмама и серијама.

Легендарна глумица рођена је као Радмила Миленковић 8. фебруара 1926. године у Крушевцу, гдје је и започела глумачку каријеру у тамошњем позоришту.

Одиграла је више од 70 улога на филму и телевизији, али је најзначајније роле одиграла управо у ТВ серијама.

“Остаће упамћена као газдарица Савка у жДипломцимаж, Виолета у жКамионџијамаж, Баба Томанија у серији жБабино унучеж, Шурдина баба у жВрућем ветруж, Вука Петровић у жПозоришту у кућиж, Жарка у жБољем животуж и на крају као Риска Голубовић у жСрећним људимаж, за коју је добила награду Новости - Она и он, на Фестивалу у Нишу заједно са Велимиром Батом Живојиновићем, 1994. године”, истиче се у саопштењу.

Преминула је 2001. године у Београду.

Међународни фестивал драма и серија ФЕДИС, 11. по реду, биће одржан од 5. до 7. октобра у Дому омладине Београда уз учешће 16 серија из Србије и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана