У Приједору отворена изложба о Милеви Марић Ајнштајн

Срна
У Приједору отворена изложба о Милеви Марић Ајнштајн

ПРИЈЕДОР- Изложба "Милева Марић Ајнштајн" отворена је данас у Музеју Козаре у Приједору.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић рекао је да је изложба реализована у сарадњи са Савезом иноватора Републике Српске, као што су то биле и изложбе о Николи Тесли и Милутину Миланковићу 2017. и 2019. године.

"Ова изложба је у том духу, веома илустративна, на занимљив начин и када је ријеч о тексту и када је ријеч о фотографијама. Доноси живот Милеве Марић од њеног рођења 1875. па до смрти 1948. године на начин прихватљив широкој публици. Оно што можемо препоручити јесте да изложбу погледа што више ученика основних и средњих школа јер је и забавна и едукативна", изјавио је Радоњић новинарима у Приједору.

Предсједник Савеза иноватора Републике Српске Милован Бајић навео је да је овом изложбом Милева представљена у времену и простору у којем је живјела и радила.

"Имамо више од 30 банера, а сваки банер је једна мала, засебна прича, што је куриозитет ове изложбе. Изложба је лијепа и може се пуно тога научити", истакао је Бајић.

Предсједник Савеза проналазача Приједор Славко Елијаш напоменуо је да ово удружење већ трећи пут припрема изложбу великана.

"Задовољство нам је да можемо заједно у сарадњи са Савезом иноватора Републике Српске да нашим грађанима покажемо достигнућа наших људи који су успијевали у томе", додао је Елијаш.

Изложба ће бити постављена до краја мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана