У Музеју Козаре отворена изложба “Тангенте”

Срна
У Музеју Козаре отворена изложба “Тангенте”

ПРИЈЕДОР - У Музеју Козаре вечерас је отворена изложба “Тангенте”, аутора Радмиле Лиздек и Бранка Милановића, професора са требињске Академије ликовне умјетности, са катедри вајарства и сликарства.

Милановић је приједорској публици представио цртеже, те камене скулпутуре, а све је обједињено под називом “Геометрије”.

“На цртежима је приказана природна структура стијена, вријеме, таложење. Кориштен је камен чије је поријекло другачије, постављено у контекст времена одређеног материјала, површинске и дубинске руде”, појаснио је Милановић.

Он је рекао да је ово његова 14. самостална изложба те да је почаствован што излаже у Приједору, граду одакле потиче један од највећи српских вајара -Сретен Стојановић.

Дио изложбе који носи назив “Живот” дјело је Лиздекове, а ријеч је о сликама, радовима на папиру те тродимензионалним објектима на којима су вршене интервенције.

“Инспирације је камен. Прва асоцијација на Херцеговину је камен, одакле потичем и који је неизбјежан. Често потежем важност слика које понесете из дјетињства. Оне вас послије на неки начин и опредијеле кроз живот”, рекла је Лиздекова.

Она је додала да је очигледно да се њихови радови надопуњују.

“Ми радимо седам-осам година заједно на академији и имамо још неколико колега са којима радимо групне изложбе, што нам у ово вријеме дође лакше и интересантније, а опет свако са својом поетиком”, рекла је Лиздекова.

Изложба ће у Музеју Козаре бити отворена до 23. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана