Отворена изложба “Дан”, Радослава Тадића

Срна
Отворена изложба “Дан”, Радослава Тадића

ПРИЈЕДОР - У Галерији “Сретен Стојановић” у Приједору вечерас је отворена изложба радова под називом “Дан” Радослава Тадића, професора са бањалучке Академије умјетности.

Изложба је прва манифестација у оквиру програма обиљежавања Дана града Приједора - 16. маја.

Аутор је појаснио да је ријеч о сликама малог формата рађених техником уље на платну.

“То је мало необично у односу на раније циклусе гдје сам се бавио сликарским инсталацијама већег формата”, навео је Тадић.

Тадић, којем је ово прва изложба у Приједору, рекао је новинарима да из овог града носи лијепе успомене, похађајући два разреда гимназије.

Рецензент изложбе Дариа Вујасин рекла је да ова серија радова позива на интерактивност публике у промишљању и сагледавању умјетничког садржаја”.

Изложбу је отворио градоначелник Далибор Павловић, који је пожелио добродошлицу и аутору и посјетиоцима, те их позвао да и наредних дана буду дио различитих програма којим Приједор слави 16. мај.

Замјеник градоначелника Жарко Ковачевић захвалио је свим умјетницима што у овим тешким временима и на овакав начин помажу отварању духовних очију.

Вршилац дужности директора Галерије Александар Дринић, којем је ово прва изложба од када је именован на ову функцију, најавио је нове догађаје, концерте, промоције књига и ликовне изложбе у наредном периоду.

Изложба ће бити отворена до 7. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана