Изложба скулптура југословенскох и свјетских вајара "Додирни"

Танјуг
Foto: архива

БЕОГРАД - Отварање изложбе скулптура чувених југословенских и свјетских вајара 20. века "Додирни", биће одржано 11. марта у Галерији Завода за проучавање културног развитка, саопштили су из Завода.

Изложба "Додирни", прилагођена је и слијепим и слабовидим особама, и представља јединствену прилику да се посјетиоци кроз додиривање скулптура упознају са њиховом формом, материјалима и енергијом.

Инклузија представља важну тему за све у култури, а за Завод је то један од стратешких циљева пројекта који покреће тему друштвене одговорности и отварање ка свим члановима заједнице. Скулптуре су део брижљиво скупљане колекције у приватном власништву господина Владимира Томчића, историчара уметности и власника колекције, који овом приликом жели да их подели са широм јавношћу.

На изложби су заступљени актови, портрети, религиозне теме и анималне скулптуре, које пружају изузетан естетски и тактилни доживљај. Посетиоци ће бити у прилици да погледају и додирну реплике скулптура врсних уметника попут Ивана Мештровића, Ристе Стијовића, Фране Кршинића, Сретена Стојановића, Матије Вуковића, Светозара Радовића, али и Ðорђа де Кирика и Салвадора Далија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана